Scouting Academy

Ontwikkeling is bij Scouting gericht op de persoonlijke ontwikkeling van Scoutingleden waarbij ervoor gezorgd wordt dat de leden voldoende deskundigheid hebben om de verschillende functies binnen Scouting te kunnen vervullen.
Deze ontwikkeling staat bij Scouting Academy centraal.
Het doel van Scouting Academy is dat de vaardigheden die je als vrijwilliger binnen Scouting opdoet, ook buiten Scouting van waarde zijn.

Daarom worden deze vaardigheden, ook wel competenties genoemd, buiten Scouting officieel erkend.
Zo zorgt Scouting ervoor dat je als vrijwilliger vaardigheden opdoet die ook buiten Scouting gebruikt kunnen worden en heeft Scouting profijt van een gekwalificeerde leiding, want de kwaliteit van het Scoutingspel neemt tenslotte een belangrijke rol in binnen Scouting in Nederland.
Trainingen worden in regio Noord-Veluwe Flevoland georganiseerd door een enthousiast trainersteam.
Ondersteuning aan praktijkbegeleiders van lokale scoutingverenigingen wordt door een team van gedreven praktijkcoaches aangeboden.

Ieder jaar wordt er een basistraining georganiseerd voor nieuwe leiding. Deze bestaat uit 2 weekenden.
Daarnaast organiseren we een teamleiders training van 2 avonden.
Voor leiding die op zoek zijn naar meer verdieping is er ook de training ‘kinderen met een uitdaging’ ontwikkeld. Deze training geeft handvaten om om te gaan met het uitdagende gedrag dat jeugdleden soms met zich meebrengen.

Voor groepen die graag een training willen voor het eigen team is er veel mogelijk. Neem contact met ons op zodat we kunnen kijken of maatwerk mogelijk is.
Contact opnemen kan via trainingen@scoutingnvf.nl